Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logika

Főoldal » Középiskola » Matematika
597
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A matematikában a "`=>`" nyíl azt jelenti, hogy "akkor", vagyis ha a bal oldala teljesül, akkor a jobb oldala is. Ezzel fogom megadni a megoldásokat, mert így menőbb.

1.
a) `\ A => B\ ""` (Ha ez az állat emlős, akkor gerinces.)
b) `\ C => D\ ""` (Ha egy futó világrekordot ér el az olimpiai döntőben, akkor megnyeri az olimpiát.)
c) `\ F => E\ ""` (Ha ez az idézet a János vitézből származik, akkor Petőfitől származik.)

2.
"Ha egy tört értéke pozitív, akkor számlálója és nevezője is pozitív."
Hamis. `(-12)/(-4) = 3`
Megfordítása: "Ha egy tört számlálója és nevezője pozitív, akkor az értéke is pozitív."
Igaz.

"Ha egy kétjegyű egész szám prímszám, akkor páratlan."
Igaz.
Megfordítása: "Ha egy kétjegyű egész szám páratlan, akkor prímszám."
Hamis. `15 = 3*5`

"Ha egy szám abszolút értéke nagyobb, mint 1, akkor a szám is nagyobb, mint 1."
Hamis. `-6:\ abs(-6) = 6 > 1,\ -6 ≯ 1`
Megfordítása: "Ha egy szám nagyobb, mint 1, akkor az abszolút értéke is nagyobb, mint 1."
Igaz.

Szólj nyugodtan ha bármit nem értesz!
Módosítva: 3 éve
0