Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. `M = {0, 2, 6, 12, 20}"; " P = {0, 2, 6, 12, 20}`
a) hamis
b) igaz
c) hamis
d) hamis

2.
a) `{}", " {a}", " {b}", " {a, b}`

b) Láthattuk, hogy a részhalmazok úgy állnak elő, hogy mindegyik elem vagy benne van a részhalmazban, vagy nem és ezekből áll elő az összes részhalmaz. Vagyis minden elem után 2 lehetőségünk van, vagyis annyiszor 2 részhalmaz van, amennyi elem. Ha az elemek száma `n`, akkor a részhalmazok száma `2^n`.

c) Ha az elemszám `n=3`, akkor a részhalmazok száma: `2^n = 2^3 = 8`

Szólj ha bármi kérdésed van. :)
0