Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a választ.

Főoldal » Középiskola » Matematika
635
Hány olyan 1000-nél nem nagyobb pozitív egész szám van, amely sem 3-mal, sem 5-tel nem osztható.
U={1;2;......;1000}
A={xEu | x osztható m-mal}
B={xEu | x osztható 5-tel}
____
|AuB|
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`999 / 3` = 333 darab 3-al osztható szám van.

`1000/5` = 200 darab 5-el osztható szám van.

3 - al és 5 -el is osztható magyarán 15-el osztható szám: `990 / 15` = 66 -darab van.

3-al vagy 5 -el osztható: 333 + 200 - 66 = 467 darab van

3-al és 5-el sem osztható tehát 1000 - 467 = 533 darab van.



Módosítva: 3 éve
1