Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
798
Egy városi fizikaversenyen három feladatot tűztek ki . A 77 induló közül az első feladatot 32 - en , a másodi kat 33 - an , a harmadikat 40 - en oldották meg hibátlanul . Az első és második feladatra 9 , a második és har madik feladatra 16 , az első és harmadik feladatra 13 tanuló adott helyes megoldást . Mindhárom feladat meg oldása 5 diáknak sikerült . Hányan nem tudtak egyetlen feladatot sem megoldani ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`77-(32+33+40-9-16-13+5) = 77-(105-38+5) = 77-72 = 5`

"Szitaformula", vagy "Logikai szita" néven ismert ez az összefüggés.
Bővebben: https://www.nkp.hu/tankonyv/matematika_9_i_nat2020/lecke_01_008
Módosítva: 3 éve
0