Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.osztály házi Törtek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
324
Fontos lenne holnap be kell adnom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

`2/7+3/4` = `(2*4)/(7*4)+(3*7)/(4*7)` = `8/28+21/28` = `(8+21)/28` = `29/28`

`2/11*8/7` = `(2*8)/(11*7)` = `16/77`

`2/3:9/7` = `2/3*7/9` = `(2*7)/(3*9)` = `14/27`

`8/5-2/3` = `(8*3)/(5*3)-(2*5)/(3*5)` = `24/15-10/15` = `(24-10)/15` = `14/15`

`21/8:3` = `(21/3)/8` = `7/8`

`3/12*8` = `(3*8)/12` = `24/12` = 2

`4/9:5` = `4/9*1/5` = `(4*1)/(9*5)` = `4/45`
0