Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Izoterm állapotváltozás

Főoldal » Középiskola » Fizika
367
Egy légszivattyú burája alá lazán felfújt léggömböt teszünk. A léggömb térfogata 1,5 liter. Mekkorára kell csökkenteni a légszivattyú burája alatt a levegő nyomást, hogy a léggömb térfogata háromszorosára növekedjen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Izoterm állapotváltozás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`p*V` = állandó (ha T=állandó)

`p_1*V_1=p_2*V_2`

`V_2=3*V_1`

`p_2` = `(p_1*V_1)/V_2` = `(p_1*cancel(V_1))/(3*cancel(V_1))` = `p_1/3`

Harmadára kell csökkenteni.
0