Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha 3 hangya tömege 1g akkor mennyi 20 millió hangya tömege?

Főoldal » Középiskola » Matematika
958
Ha 3 hangya tömege 1g akkor mennyi 20 millió hangya tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, sürgős, Sos!, hatványok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
3 hangya 1 gramm.

1 hangya `1/3` gramm.

20 millió hangya: `1/3*20000000=(20000000)/3=6666666.dot(6)` gramm=`6.dot(6)` tonna
Módosítva: 3 éve
3

Itt az a lényeg, hogy ugyanúgy aránylik 3 hangya az 1 g-hoz, mint 20 millió hangya a tömegéhez, amit nevezzünk, `x`-nek. Tehát
`3\ :\ "1 g" = 2"0 000 000"\ :\ x`

Ami egyenletbe írva a következőt jelenti:
`3/1 = "20 000 000"/x " /"*x`
`3x = "20 000 000" " /":3`
`x = "6 666 666,"dot6\ "g" = "6 666,"dot6\ "kg" = "6,"dot6\ "t"`
Módosítva: 3 éve
3