Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény?

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
y= 3
___
2-x
D(y)-?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
3 törve 2-x
0

Szóval ez a feladat:
`y = 3/(2-x)`
`D(y) = ?`

De mi lehet az a `D(y)`? Lehet az értelmezési tartomány a kérdés?

Ha igen, akkor a nevező nem lehet nulla, vagyis
`2-x = 0 " /"+x`
`x = 2`

Azaz `x = 2`-nél lenne 0 a nevező, ahol a függvény nem értelmezett. Mindenhol máshol igen, tehát
`D:\ RR\ \\\ {2}`

Egyébként ha tényleg ez volt a kérdés - az értelmezési tartomány -, akkor helyesen így nézne ki a kérdés például:
`f:\ y = 3/(2-x)`
`D_f = ?`
Módosítva: 3 éve
0