Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
Ha 568=a*100+b*10+c*1 akkor a=? b= ? c=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a=5, b=6, c=8
1

`c=100*(5-a)+10*b+68`

Vagy:

Ha `a=5`,
akkor `c=68-10b`

Ha `a=4`,
akkor `c=168-10b`

Ha `a=3`,
akkor `c=268-10b`

És így tovább. A fenti, parametrikus egyenlet az eredetinek az átrendezettje, és ugyan ezeket az eseteket fejezi ki.
Konkrét számokkal nagyon sok lehetőség van, nem véletlenül nem írja végig az összeset senki sem.

Ha a rögzített `a˙`-s eseteket nézzük, megtudjuk számolni, hány lehetséges megoldás van.

Ha `a=5`,
akkor `c=68-10b`.
Itt a `b` 7db féle szám lehet (0,1,2,3,4,5,6)

Ha `a=4`,
akkor `c=168-10b`.
Itt a `b` lehet minden, ami ezelőtt is volt, plusz még 10 szám, hisz a `b` felmehet egészen 16-ig

És így tovább, ahogy nő a 68 mindig egy 100-assal, a `b` úgy növekszik 10-esekkel.
Így végül összesen 57 esetet kapunk.
(Ezt persze mind úgy, hogy feltételezzük, hogy `a`, `b` és `c` természetes számok.)
Módosítva: 3 éve
0