Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerület terület.

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
ezekhez kéne terület kerület számítás + képlet a négyzetlapok hossza 3cm elnézést a rossz képért lehet hogy megvan számomra hogy kéne csak nem vagyok biztos eredményeimben.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A terület annyi,ahány négyzetet rajzoltál körbe, mindegyik 4 egységnégyzet., vagyis `T=4*3^2` = 36 `cm^2`

A kerület, elindulsz egy kijelölt ponttól és haladsz a körvonala mentén, számolod az egységeket, ha visszaértél, akkor kész vagy, annyi lett.

Mindegyik 10 egység. K=`10*3` = 30 cm.
0