Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ebbe a 2 feladatba?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
480
Nem értem, hogyan kell a magasságtételt megcsinálni, mivel az interneten mindig megjosszabított derékszög van és, hogy ez hogyan müködik...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, segítség, feladatok, mértan, Gyakorlatok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4, az átfogót kiszámolod Pitagorasz-tétellel

c = `root()(a^2+b^2)` = 20 cm

A terület:

T = `(a*b)/2=(c*m_c)/2` `rightarrow` `m_c=(a*b)/c` = `(12*16)/20` = 9,6 cm

5,

360-72 = 288°
1