Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Ha a tèglalap kerülete 36cm és szèlessège 8 cm.A téglalap hosszúsága ...?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K = 36 cm

Legyen b a "szélessége" azaz a rövidebbik oldala.

K = 2 * (a + b)- ból számíthatjuk vissza.
36 = 2 * (a + 8)
36 = 2a + 16
20 = 2a
10 = a

Tehát 10 cm hosszúságú a hosszabbik oldala.

3