Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger, gömbök

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
5 db 6 cm átmérőjű golyót egy henger alakú tárolóba rakunk. Mekkora a hengernek a felszíne, térfogata? Hány %-a a hengerben a kitöltetlen terület a teljes térfogathoz képest?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_("gömbök")` = `n*(4*r^3*pi)/3` = `5*(4*3^3*pi)/3` = `565,49` `cm^3`

`V_("henger")` = `r^2*pi*M_("henger")` = `3^2*pi*(5*6)` = `848,23` `cm^3`

`A_("henger")` = `2*r^2*pi+2*r*pi*M_("henger")` = `2*3^2*pi+2*3*pi*(5*6)` = `622,04` `cm^2`

`"Kitöltetlen terület"` = `(V_("henger")-V_("gömbök"))/V_("gömbök")*100` = `(848,23-565,49)/(848,23)*100` = `33,33` `%`
Módosítva: 3 éve
2