Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 9.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
422
Valaki tudna segíteni ezekben a feladatokban?(5,6,7) Sokat segítene ha valaki el is magyarázná. Nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
5. feladat
Periódusos rendszer segítségével megnézed a proton szám(=rendszám) alapján, hogy melyik atomról beszélünk. Az elektronszám és a protonszám mindig megegyező, a neutronszámot pedig ki tudod számolni a tömegszámból kivonva a protonok számát. Amennyiben egy ionról beszélünk, ahhoz függően, hogy pozitív vagy negatív és hányszorosan vonsz ki a protonszámból vagy épp adsz hozzá. Így a megoldás:
Módosítva: 3 éve
0

A protonszám = rendszámból kikeresed a periódusos rendszerben az elemet.

A felső szám az a tömegszám = protonszám+neutronszám.

Az alsó szám a protonszám

A töltést a proton-elektron különbségéből tudod meg.
2