Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud ezekben a feladatokban segíteni? Előre is köszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nemtudom, hogy jol csináltam-e, de az elsőt igy kell megoldani? Előre is köszi a segítséget
0

a,

Jól

b,

Ha 10 lány van, akkor 25-10 = 15 fiú, az pedig `15/25*100` = 60 %.

2,

`-8 le (3x-1)/2 lt 19` /*2

`-16 le 3x-1 lt 38` /+1

`-15 le 3x lt 39` /:3

`-5 le x lt 13`

a,

`{x in RR | x in [-5;13[}`

b,

-5-től 12-ig felsorolod a számokat.

3,

a,

`4/(root()(5)-1)` = `4/(root()(5)-1)*(root()(5)+1)/(root()(5)+1)` = `(4*(root()(5)+1))/((root()(5)-1)*(root()(5)+1))` = `(4*(root()(5)+1))/(root()(5)^2-1^2)` = `(4*(root()(5)+1))/(5-1)` = `(4*(root()(5)+1))/4` = `root()(5)+1`

b,

`x=(root()(5)+1+root()(15))/2` = `(root()(5)+1+root()(5)*root()(3))/2` = `(1+root()(5)*(1+root()(3)))/2` = `1/2+root()(5)*(1+root()(3))/2` `approx` 3,55
0