Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 2

Főoldal » Középiskola » Kémia
755
100 cm3 0,5 mol
dm3 koncentrációjú NaOH-oldatból 20 cm3 térfogú mennyiséget 1000 cm3-re
hígítunk. Mennyi a kapott oldat pH-ja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

20 `cm^3` oldatban van `20/1000*0.5` = 0.01 mol NaOH

Ezt hígítjuk 1000 `cm^3`-re

1000 `cm^3` oldatban van 0,01 mol NaOH.

pOH = `lg[OH^-]` = `-lg(0.01)` = 2

pH = 14-pOH = 14-2 = 12
0