Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, szögfüggvények: igazold az azonosságot

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
A feladat:
Igazoljuk a következő azonosságokat:
a) cos(2π - α) = cos α
b) sin (2π - α) = -sin α
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szögfüggvények
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha már voltak az addíciós tételek:

a,

`cos(2pi-alpha)` = `cos(2*pi)*cosalpha+sin(2pi)*sinalpha` = `1*cosalpha+0*sinalpha` = `cosalpha`

b,

`sin(2pi-alpha)=sin(2pi)*cosalpha-cos(2pi)*sinalpha` = `0*cosalpha-1*sinalpha` = `-sinalpha`
1