Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene ebbe a 2 feladatba?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
379
Nagyon nem értem az eljárást... Előre is köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, Matematika, segítség, feladatok, Levezetéssel
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2.)Feladat
a.)
`(sqrt2+1)^2+sqrt2*(3sqrt2-2)+(sqrt17-1)*(sqrt17+1)` = `2+2sqrt2+1+6-2sqrt2+17-1` = `25` = `5^2`

b.)
`x^2-25=0`

`x^2=25`

`x=5`

3.)Feladat
`{(a,+,b,=,32 => a=32-b),(a,+,c,=,42),(b,+,c,=,36):}`

a-t behelyettesítjük a 2. egyenletbe

`{(32,-,b+c,=,42),(b,+,c,=,36):}` `=>` `{(-b,+,c,=,10),(b,+,c,=,36):}`

Adjuk össze a két egyenletet:
`-b + c + b + c = 10 + 36`
`2c = 46`
`c = 23`


-b + c = 10
-b + 23 = 10
b = 13

a = (a+b) - b
a = 32 – 13 = 19
1