Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtan

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
431
A 670 J/kgK fajhőjű 30 dkg tömegű 37°C hőmérsékletű pohárba 4000 J/kgK fajhőjű 50 dkg tömegű 8°C hőmérsékletű sört öntünk. Mekkora lesz a közös hőmérséklet? Mennyi az átadott hő? Mekkora a teljes entrópia változás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`T` = `(c_1*m_1*T_1+c_2*m_2*T_2)/(c_1*m_1+c_2*m_2)` = `(670 \ J/(kgK)*0,3 \ kg*37 \ °C+4.000 \ J/(kgK)*0,5 \ kg*8 \ °C)/(670 \ J/(kgK)*0,3 \ kg+4.000 \ J/(kgK)*0,5 \ kg)` = `10,65` `°C` = `color(red)(283,8 \ K)`


`DeltaQ` = `c_1*m_1*(T_1-T)` = `670 \ J/(kgK)*0,3 \ kg*(310,15 \ K-283,8 \ K)` = `color(red)(5.296,35 \ J)`


`S` = `c_1*m_1*ln \ T/(T_1)+c_2*m_2*ln \ T/(T_2)` = `670 \ J/(kgK)*0,3 \ kg*ln \ (283,8 \ K)/(310,15 \ K)+4.000 \ J/(kgK)*0,5 \ kg*ln \ (283,8 \ K)/(281,15 \ K)` = `color(red)(0,92 \ J/K)`
Módosítva: 3 éve
0