Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vegyi feladatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
365
Valaki tudna ebben segíteni??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

1,

`MgO` a képlete a magnézium oxidnak, a kettest húzd le (azt remélem nem a tanár írta így).

2 `Mg` + `O_2` = 2 `MgO`

3,5 mol `MgO` ugyanennyi, vagyis 3,5 mol magnéziumból keletkezik, ami `3.5*24.3` = 85,05 g

2,

2 `Na` + `Cl_2` = 2 `NaCl`

17,75 g `Cl_2` az `17.75/71` = 0,25 mol. Ennyi klór reagál az egyenlet szerint kétszerannyi, azaz `0.25*2` = 0,5 mol nátriummal, ami `0.5*23` = 11,5 g.

3,

2 `Al` + 3 `Cl_2` = 2 `AlCl_3`

`2*10^(23)` db Al-atom az `(2*10^(23))/(6*10^(23))` = `1/3` mol alumínium.

Ennyi alumínium reagál `1/3*3/2` = `1/2` mol klórgázzal, ami `1/2*71` = 35,5 g.
1