Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Te tudod?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Oldottam már hasonló feladatot,azt is nehezen.Valaki tudna segíteni ,megmondani az 3/a és 4-es feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#KÉRLEK, #matek, #matematika, #segits
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3,

a, A szorzatban szerepel a `(100-10^2)` tag is, ami nulla; így az egész szorzat nulla.

b, Ez ugye 2001 db tagú összeg. A hatványok felváltva +1 és -1.

Ha páros n-től indulunk, akkor eggyel több a páros hatvány, így eggyel több a +1, mint a -1; így az eredmény +1.

Ha páratlan n-től indulunk, akkor fordítva, mint az imént, úgy pedig -1-et kapunk eredményül.

4,

a,

x+18=9 /-18

x = 9-18 = 9 `in ZZ`

b,

7x-5=16 /+5

7x=16+5=21 /:7

x = `21/7` = 3 `in ZZ`

c,

2x+1=0 /-1

2x = -1 /:2

`x=-1/2` `notin ZZ`, így nincs megoldás az egész számok halmazán.

d,

-3x+11=2 /-11

-3x = 2-11 = -9 /:(-3)

x = `(-9)/(-3)` = 3 `in ZZ`
Módosítva: 3 éve
0