Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Meg kellene oldani kerlek segitsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
629
Müveletek a√b laku valos szamokkal (b>0).
ez a feladat a VIII osztalyos munkafuzetben is megtalalhato a 16-dik oldalon 2,3,4,5 gyakorlat. nagyon halas lennek ha segitenetek . kerlek minel hamarabb. tudom hogy sok de konyorgommm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Lefotoznad a feladatokat? Nekem nincs meg a 8.os munka fuzetem
1

ez lenne az
0

1) a)
√2-3√2+9√2=
=1√2-3√2+9√2
=(1-3+9)√2
=7√2
7√2 ~9,8
Csinálom a többit is ☺
1

1)b) 5√5-2
c) 5√7/4-2√6
d)-4√3+2√5
2)a) 1+√2+3√2+5=6+4√2
b) 7√5 -2√3 -3√5
=4√5-2√3
c)√6-(2-4√7)-√6-√7=-2+4√7-√7=-2+3√7
d) 4√11-3√2-(2√2-5√2)+2√2=4√11-3√2+3√2+2√2=4√11+2√2
3)a) 2√3-5√3-8√3+3√3+4√3=-4√3
b) 3√2-3√5-10√2+6√5-7√5+6√2=-√2-4√5
c) 4√2+3√10/2-4√10-√10-6√2/3=4√2+3√10/2-4√10-√10-2√2=2√2-7√10/2
4)a) 2√3•7=2√21
b) 20√6
c) -18√10
d) √36=6
e) 8√100=80
f) -10√225=-150
g) √1/2•2=1
h) 5/9•√2/√10•√3=5/9•1/√5•√3=√5/3•√3=√15/9
i) √7/√2•√2•√4/7=√7•√4/7=2
j) 1/6•√3/√8•√32=1/6•√3•2=1/3•√3=√3/3
5)a) √9=3
b) -√25=-5
c) √3
d) √4=2
e) -√40/2√2=-√20/2=-√5
f)4√10•√5=20√2
g)√3/11=√3/√11
h) √9/10•5/2=√9/4=3/2
i) √12:2/3=√18=3√2
j) √20/√27•1/√5=√4/√27=2/3√3=2√3/9

Tessék.Mindent leírtam részletesen :))
1