Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan házi segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Valaki tud az 5ösben segíteni? Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, segítség, gyakorlat, Mérta
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Valóban a `c` a helyes válasz, de itt egy kis magyarázat:

Az `AB` húr távolsága (legyen most `x`), az `AB` húr fele és a sugá egy derékszögű háromszöget határoz meg, amire fel lehet írni a Pitagorasz-tételt:

`R^2=x^2+((AB)/2)^2`
`x=sqrt(R^2-((AB)/2)^2)`

`x=sqrt(15^2-((24)/2)^2)=9` `cm`
0