Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felhajtóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
465
Egy 300 cm³ térfogatú test vízben elmerül. Mekkora a testre ható felhajtóerő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
F(fel) = ρ·g·V = 1000·10·0,0003 = 3N
0

`F_("felhajtó")` = `rho_("víz")*g*V` = `0,997 \ g/(cm^3)*9,817 \ m/s^2*300 \ cm^3` = `2.936,26` `(g*m)/s^2` = `2,94` `N` kerekítve 3 N ahogy Roli is írta.
0