Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
494
Az egész oldal a feladat. Előre is köszönöm ha valaki segít és válaszol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. feladat
a) C
b) H

2. feladat
kalap+csizma 39 ezüst
kalap 29 ezüst
csizma 39-29=10 ezüst
59 ezüst 1 kalapot és 3 csizmát vettünk.

3. feladat
Δ 2x-4 2*4-4=4
 x 4
○ 2x 2*4=8

○Δ

4. feladat
kék
0

Ha a háromszög alatti szám `X`, a négyzet alatti szám `Y`, és a kör alatti szám `Z`, akkor
`{(Z = 2Y), (Z = X+4):}`

Mivel mindegyik egész szám, így `Z` nem lehet páratlan, mert akkor a fele, `Y` nem lenne egész. Viszont akkor `X` sem lehet páratlan, mert a különbségük 4, ami egy páros szám. Nézzük sorban mik lehetnek ezek a számok:
`cancel(X = 0 => Z = 4 => Y = 2)`, ez nem lehet, mert ki van kötve, hogy `0 < X, Y, Z < 9`
`X = 2 => Z = 6 => Y = 3`
`cancel(X = 4 => Z = 8 => Y = 4)`, ez sem lehet, mivel ki van kötve, hogy `X != Y != Z != X`

Vagyis a `/_\\` alatt `2`, a `square` alatt `3`, a `⭘` alatt pedig `6` van!

A legnagyobb számot pedig úgy kapjuk, hogy csökkenő sorrendbe rendezzük őket, vagyis:
`"⭘□△" = 632`
Módosítva: 3 éve
0