Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
2x² + 2x - 12 = 0

2x² +  3 x - 45 = 0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`2x^2 + 2x - 12 = 0 " /":2`
`x^2+x-6 = 0`
`x_(1,2) = (-1+-sqrt(1^2-4*1*(-6)))/2 = (-1+-sqrt(1+24))/2 = (-1+-5)/2 = {(x_1 = 4/2=2), (x_2 = -6/2=-3):}`

`2x^2 + sqrt 3 x - 45 = 0`
`x_(1,2) = (-sqrt 3+-sqrt((sqrt 3)^2-4*2*(-45)))/(2*2) ``=`` (-sqrt 3+-sqrt 363)/4 ``=`` (-sqrt 3+-11 sqrt 3)/4 ``=`` {(x_1 = (10 sqrt 3)/4=(5 sqrt 3)/2), (x_2 = -(12 sqrt 3)/4=-3 sqrt 3):}`

Ha bármi kérdésed van nyugodtan kérdezz! :)
Módosítva: 3 éve
1

`x_(1,2)` = `(-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)` = `(-2+-sqrt(2^2-4*2*(-12)))/(2*2)` = `{(color(red)(x_1= -3 )) , (color(red)(x_2 = 2 )):}`



`x_(1,2)` = `(-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)` = `(-sqrt3+-sqrt(sqrt3^2-4*2*(-45)))/(2*2)` = ` (-sqrt3+-11sqrt3)/4 `= `{(color(red)(x_1= -3sqrt3)) , (color(red)(x_2 = (5sqrt3)/2 )):}`
1