Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Közgazdasági számítások

136
Egy részvénytársaság 2020 januárjában kezdte meg a tevékenységét. A tulajdonosok által rendelkezésre bocsátott belső finanszírozási forrásból a menedzsment megvásárolta a szükséges termelő berendezéseket, járműveket, felszereléseket. A részvénytársaság kizárólag készpénzért vásárol és készpénzért értékesít. A vállalkozás pénztárában 45 000 E Ft maradt nyitó pénzállományként a termelő berendezések, járművek, felszerelések beszerzése után. A részvénytársaság biztonságos működéséhez szükséges, hogy a pénzeszközök szintje a 25 000 E Ft-ot állandóan elérje.

A készletek beszerzési értékén és a bérköltségen felüli költségek állandó összegűek és negyedévente 27 000 E Ft kiadást indukálnak. A negyedév pénzfölöslegét évi 4%-os kamatláb mellett tudja kihelyezni. Bankhitelt évi 5%-os kamatláb mellett tud felvenni. Az egyszerűsítés miatt betét elhelyezése vagy a hitel felvétele az érintett negyedév első napján történik. Az adott negyedévben realizált betéti kamatot, vagy az adott negyedévben fizetendő hitelkamatot mindig a következő negyedév elején keletkező bevételként vagy kiadásként vegye figyelembe.

Készítse el a vállalkozás negyedéves bontású finanszírozási tervét! A finanszírozási terv elkészítéséhez használja a munkatáblát! (a mellékszámításoknál és a végeredménynél is E Ftra kerekítsen! Az évet 360 nappal számolja!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Közgazdaságtan

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0