Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Közgazdasági számítások

34
Egy részvénytársaság 2020 januárjában kezdte meg a tevékenységét. A tulajdonosok által rendelkezésre bocsátott belső finanszírozási forrásból a menedzsment megvásárolta a szükséges termelő berendezéseket, járműveket, felszereléseket. A részvénytársaság kizárólag készpénzért vásárol és készpénzért értékesít. A vállalkozás pénztárában 45 000 E Ft maradt nyitó pénzállományként a termelő berendezések, járművek, felszerelések beszerzése után. A részvénytársaság biztonságos működéséhez szükséges, hogy a pénzeszközök szintje a 25 000 E Ft-ot állandóan elérje.

A készletek beszerzési értékén és a bérköltségen felüli költségek állandó összegűek és negyedévente 27 000 E Ft kiadást indukálnak. A negyedév pénzfölöslegét évi 4%-os kamatláb mellett tudja kihelyezni. Bankhitelt évi 5%-os kamatláb mellett tud felvenni. Az egyszerűsítés miatt betét elhelyezése vagy a hitel felvétele az érintett negyedév első napján történik. Az adott negyedévben realizált betéti kamatot, vagy az adott negyedévben fizetendő hitelkamatot mindig a következő negyedév elején keletkező bevételként vagy kiadásként vegye figyelembe.

Készítse el a vállalkozás negyedéves bontású finanszírozási tervét! A finanszírozási terv elkészítéséhez használja a munkatáblát! (a mellékszámításoknál és a végeredménynél is E Ftra kerekítsen! Az évet 360 nappal számolja!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Közgazdaságtan

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0