Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szia !Lenne szuksegem egy kicsi magyarazatra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
A behelyetesites modszerrel keri a tanar

A 2BOL az A
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


I. 2x+5=y

II. 3x+1=y

Az első y-ját behelyettesíted a második egyenletbe:

3x+1=2x+5 /-1

3x=2x+4 /-2x

x = 4

Visszahelyettesítesz az egyik egyenletbe (legyen az első):

`2*4+5` = `8+5` = 13

A megoldás a (4;13) számpár.

Ellenőrzés a második egyenletre:

`3*4+1=13`

`12+1=13`

`13=13`
0