Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány játékos dobott csak 2 pontosat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
|K|=70
|H|=44
|B|=32
|K metszete H|=19
|K metszete B|=16
|H metszete B|=21
|K metszete H metszete B|= 6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Bele tudtad volna írni 1 kérdésbe is a kérdéseidet mivel az adatok ugyan azok. Nem kell 70x fentenni.....
Módosítva: 3 éve
1

A Venn-diagram sokat segít. Visszafelé nézve beírod először az utolsó adatot középre. A metszeteknél kivonod a hatot mindből és úgy írod a közös részbe a számokat. A csak az egyik halmazban szereplő számokat pedig úgy, hogy a teljes halmazban együttvéve legyen a megadott érték.

Szürkével jelöltem az ide vonatkozó halmazt, a benne levő szám a megoldás.
0