Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segits

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Az 5os kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az ABC háromszög a rajz alapján belátható, hogy egyenlő oldalú. Az oldalának hosszát a kör belsejében levő háromszög segítségével tudjuk számolni. Legyen a koszinusztétel:

`(AB)` = `root()((AO)^2+(BO)^2-2*(AO)*(BO)*cos120)` = `root()(6^2+6^2-2*6*6*(-0.5))` = `6*root()(3)` `approx` 10,39 cm

`bar(AB)` = `6*root()(3)` cm

`bar(AC)` = `6*root()(3)` cm

A nagy körcikk területe a kör területének kétharmada, mert a középponti szög `360*2/3` = 240°-os.

`T_(kc)` = `(r^2*pi)*2/3` = `(6^2*3.14)*2/3` = `24*pi` `approx` 75,4 `cm^2`
Módosítva: 3 éve
1