Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek a fizika házimban

Főoldal » Középiskola » Fizika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Tehát itt egy lejtőn guruló testről van szó, álló helyzetből indul és 6 s alatt 64 cm-t tesz meg.

s=64 cm = 0,64 m

`s=a/2*t^2` `rightarrow` `a=(2*s)/t^2` = `(2*0.64)/6^2` = `0.03dot(5)` `m/s^2`

`v=a*t` = `0.03dot(5)*6` = `0.21dot(3)` `m/s`
0