Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Coulomb törvénye számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
531
Valaki segítene hogy kiszámolja? tudom feltettem már vele egy kérdést de kiderült, hogy nekem nem jöttek ki jól a megoldások és tippem sincs hogy az elején rontottam el vagy a számológépbe beütésnél.
A 930,931 és a 929 kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
itt az én megoldásom ha az segít valamit
0

929,

`F=k*(Q_1*Q_2)/r^2` `rightarrow` `Q=r*root()(F/k)` = `0.1m*root()((4N)/(9*10^9 (N/(m^2*C^2)))` = Oda van írva.

930,

`r=root()((Q_1*Q_2*k)/F)` = `root()((10^(-7)*2.5*10^(-7)*9*10^9)/0.12)` = 0,0433 m = 4,33 cm

931,

r = 94500 m

Q = `r*root()(F/k)` = `94500*root()(1/(9*10^9))` = 0,996 C
2