Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fordulatok számának meghatározás

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Egy gépjármű egyenletesen gyorsulva álló helyzetből 30 m/s-os sebességre tesz szert 25 másodperc alatt.
- Mekkora a kerék szöggyorsulása, ha egy kerekének sugara 3/4 m és tisztán gördül a gyorsulás alatt?
- Hány fordulatot tett meg a kerék a folyamat alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a` = `(Deltav)/(Deltat)` = `(30 \ m/s)/(25 \ s)` = `1,2` `m/s^2`

`beta` = `(1,2 m/s^2)/(0,75 \ m)` = `1,6 \ (rad)/s^2`

`varphi` = `1/2*beta*t^2` = `1/2*1,6 \ (rad)/s^2*(25 \ s)^2` = `500` `rad`

`n` = `varphi/(2pi)` = `(500 \ rad)/(2pi)` = `79,58`

Ez egy fizikai kérdés nem pedig matematikai!
Módosítva: 3 éve
2