Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai alapismeretek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
367
Csatoltam képet a feladatról :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Mivel a szumma van kívül, ezért először a produktumot kell kifejteni!
`sum_(j=1)^2 prod_(i=1)^4 j*i! = sum_(j=1)^2 (j*1!)(j*2!)(j*3!)(j*4!) ``=`` 1^4*1!*2!*3!*4!+2^4*1!*2!*3!*4! ``=`` (1+16)(1!*2!*3!*4!)`

`(1+16)(1!*2!*3!*4!) ``=`` 17*1*2*6*24 ``=`` 17*12*24 ``=`` 4896`

Ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan szólj! :)
Módosítva: 3 éve
0