Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segits

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Meg kell tdjam az AO és NM tdm hogy
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`Bangle=120°`
`BD=4` `cm`

Ez egy rombusz, tehát annyit lehet róla tudni, hogy az oldalai egyenlők, az átlói derékszöget zárnak be, illetve, hogy a szemközti szögek is egyenlők.

`Dangle=120°`
`Aangle=2*30°=60°`
`Cangle=60°`

`AOB triangle:`
`gamma=90°`
`alpha=60°`
`beta=30°`
`b=2` `cm`

`cosalpha=b/c`
`cos60°=2/c` `//*c`
`1/2*c=2` `//÷1/2`
`c=4` `cm`

`sinalpha=a/c`
`sin60°=a/4` `//*4`
`(sqrt(3))/2*4=a`
`a=2sqrt(3)` `cm`

Tehát akkor:
A rombusz oldala -ami legyen `a`- `4` `cm`.
`AC=2*2sqrt(3)=4sqrt(3)` `cm`

`K=4a`
`K=4*4=16` `cm`

`T=(ef)/2`
`T=(AC*BD)/2`
`T=(4sqrt(3)*4)/2=8sqrt(3)` `cm^2`
1