Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1127
1 órának mennyi az 50% 20% 25% 10% 5% a?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Holnapra kell megcsinálnom
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
60 * 0,5 = 30 perc
60 * 0,2 = 12 perc
60 * 0,25 = 15 perc
60 * 0,1 = 6 perc
60 * 0,05 = 3 perc
1

Mivel 1 óra 60 perc, így

Az 50 százaléka, vagyis fele: 30 perc.

A 20%-a: `60*"0,2" = 60*2/10 = 60*1/5 = 60/5 = 12` perc

A 25%-a: `60*"0,25" = 60*25/100 = 60*1/4 = 60/4 = 15` perc

A 10%-a: `60*"0,1" = 60*1/10 = 60/10 = 6` perc

Az 5%-a pedig: `60*"0,05" = 60*5/100 = 60*1/20 = 60/20 = 3` perc
Módosítva: 3 éve
1