Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
Ez a házi holnapra kellene csak nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha elnevezzük a fiúk számát `x`-nek, akkor lányokból `2x` van. Ha jönne még 4 fiú az `x+4`; és ha elmenne 5 lány az `2x-5`, akkor a két szám ugyanannyi lenne, vagyis:
`x+4 = 2x-5 " /"-x`
`x-5 = 4 " /"+5`
`x = 9`

Vagyis 9 fiú van az osztályban (hisz ezt neveztük `x`-nek) és `2x = 2*9 = 18` lány!

Ha jönne még 4 fiú, akkor 13-an lennének fiúk és ha elmenne 5 lány az megint csak 13 lenne. Szólj nyugodtan ha bármi kérdésed van! :)
Módosítva: 3 éve
0