Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (vektorok)

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
6Egy szakasz felezési pontja F(5;3) pont. Mik a másik végpont koordinátái, ha a szakasz egyik végpontja az A(-2;7) pont?
Felezőpont képletét tudom: F(AB)=(a1+b1)/2 ; (a2+b2)/2
A visszahelyettesítést nem értem, hogyan kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x_F=(x_A+x_B)/2` `rightarrow` `x_B=2*x_F-x_A` = `2*5-(-2)` = 12

`y_F=(y_A+y_B)/2` `rightarrow` `y_B=2*y_F-y_A` = `2*3-7` = -1

B(12;-1)
1