Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
a) Mi lehet a természetes számok komplementer halmaza, ha az alaphalmaz az egész számok?
b) Mi lehet az A= (0,5,10,15,20,25...) halmaz komplementer halmaza, ha az alaphalmaz a természetes számok?
c) Mi lehet az A= (1,3,5,7,9,11...) halmaz komplementer halmaza, ha az alaphalmaz a természetes számok?
d) Mi lehet az A= (... -9,-7,-3,-1,1,3,5,7,9,11...) halmaz komplementer halmaza, ha az alaphalmaz a természetes számok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, negatív egész számok

b, öttel nem osztható természetes számok

c, páros természetes számok

d, Ha negatív számok vannak az A halmazban, akkor az alaphalmaz nem lehet a természetes számok halmaza.
2