Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körív,körcikk

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Egy kör átmérője 44 cm.
- Milyen hosszú az 59°-os középponthoz tartozó körív?
- Mekkora a 81°os középponti szöghöz tartozó körszelet területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`i_("körív")` = `(r*pi*alpha)/(180°)` = `(44/2*pi*59°)/(180°)` = `22,65` `cm`

`T_("körszelet")` = `(i*r)/2-(r^2*Sinalpha)/2` = `((44/2*pi*81°)/(180°)*44/2)/2-((44/2)^2*Sin81°)/2` = `103,1` `cm^2`
2