Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Valaki tudna segíteni?
Ha valaki el is tudná magyarázni azt megköszönném. (1023)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nagyon szívesen!

a) `A={2, 3, 5}`
A részhalmazokat úgy kapjuk, hogy minden lehetséges halmazt felsorolunk, amiben mindegyik elem vagy benne, vagy nincs.Módszeresen könnyen fel lehet sorolni az összeset. Remélem észreveszed benne a logikát:
`{}, {2}, {3}, {5}, {2, 3}, {2, 5}, {3, 5}, {2, 3, 5}`
Úgy tudod magad ellenőrizni, hogy egy `n` elemű halmaznak `2^n` darab részhalmaza van. Jelen esetben 3 elemű a halmazunk, vagyis `2^3=8` darab részhalmazt kellett tudnunk felsorolnunk és ez teljesült is! :)

b) `E={4, 9, 16}`
`{4, 9}, {4, 16}, {9, 16}`

Szólj nyugodtan ha bármi kérdésed van! :)
Módosítva: 3 éve
1