Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az alábbi halmazok közül melyek egyenlők?

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
A={kétjegyű páros prímszámok}

B={ }

C={a legnagyobb prímszám}

D={x2+2x=0 egyenlet megoldásai} (az x2 az x a másodikon)

E={x2+2x=0 egyenlet pozitív megoldásai} (az x2 az x a másodikon)

F=0/ <--"áthúzott nulla" (üres halmaz)

G={0/} (ez is áthúzott nulla/üres halmaz akar lenni)

H={0}

I={a Földön élő marslakók}

J={a magyar egyetemeken tanuló hottentotta diákok}

K={4-gyel osztva 2 maradékot adó páratlan számok}
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem alkotnak halmazt; nem lehet egyértelműen eldönteni: C, I,

Üres halmazok: B,E, F, G, K (A J-ről fogalmam sincs, lehet hogy van olyan) Ezek egyenlők.

A többi nem üres és halmaz.(A, D, H) (A J lehet, hogy itt van)
0