Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyek egyenlők az alábbi halmazok közül?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
362
a)A= (2,3,5,7) B=(2,2,3,3,5,5,7,7): C= (2,5,7,7)
b)A= (1,1,2,3,5) B=(1,2,5,3): C= (1,2,3,5,1)
c)A= (5,15,25,15) B=(15,25,25,5): C= (5,5,15,15)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A halmazok esetén nem számít, hogy az elemeket hányszor és milyen sorrendben soroljuk fel, így

a) `A={2, 3, 5, 7}\ \ B={2, 3, 5, 7}\ \ C={2, 5, 7} => A=B`

b) `A={1, 2, 3, 5}\ \ B={1, 2, 3, 5}\ \ C={1, 2, 3, 5} => A=B=C`

a) `A={5, 15, 25}\ \ B={5, 15, 25}\ \ C={5, 15} => A=B`
0