Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika!!SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
2490
Az Eiffel torony 320 m magas és 20 celsius fok a hőmérséklete, szegecseléssel úgy szerelték, hogy 32 cm magasságnövekedést is kibír. Mekkora hőmérsékletváltozást tervezett a mérnök? Milyen anyagból készült a torony, ha L=1,17 szorozva tiz a minusz ötödiken egy per kelvin

Válaszokat előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
`alpha=1.17*10^(-5)` `1/K`

`Deltal` = `alpha*l*DeltaT`

`DeltaT=(Deltal)/(alpha*l)` = `0.32/(1.17*10^(-5)*320)` = 85,47 °C

Táblázat alapján az anyag: acél.
2

1