Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Add meg melyek üresek az alábbi halmazok közül!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
A=(Egy pozitív szám nála nagyobb pozitív osztói)
B=(a pontosan két szimetriatengellyel rendelkező háromszögek)
C=(a pontosan két szimetriatengellyel rendelkező négyszögek)
D=(a pontosan két természetes szám osztóval rendelkező természetes számok)
E=(a pontosan egy természetes szám osztóval rendelkező természetes számok)
F=(a pontosan két természetes szám osztóval rendelkező öszetett számok)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A: egy szám pozitív osztója nem lehet nála nagyobb; üres halmaz

B biztos üres, mert 0 vagy 1 vagy 3 szimmetriatengelye van.

C nem üres, pl a téglalapok, rombuszok

D: a prímszámok; azoknak két természetes szám osztója van.

E: az 1-nek 1 van; ez sem üres

F: ez üres; az összetett számnak 1-en és önmagán kívül még egy osztója biztosan van.
0