Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani haladvány

Főoldal » Középiskola » Matematika
460
Határozd meg az x valós szám értékét úgy, hogy az x-2, 2x+2, és 4x-2 számok egy számtani haladvány egymásutáni tagjai legyenek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(2x+2)-(x-2)=(4x-2)-(2x+2)
x+4 =2x -4
x=8

Tehát a tagok: 6, 18 és 30, a differencia (különbség): d=12.
2