Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy véges, `n` elemű halmaznak `2^n` számú részhalmaza van. Vagyis

a) `2^n = 1 => n=0` vagyis egy nulla elemű halmaznak van 1 darab részhalmaza. Ugyanígy a többinél is.

b) `2^n = 2 => n=1`

c) `2^n = 3 =>` nincs ilyen halmaz, mivel `n` csak természetes szám lehet.

d) `2^n = 4 => n=2`
Módosítva: 3 éve
2