Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
Tudjuk egy háromszögről, (feltételezem hogy derékszögű), hogy c=40 cm, α=50°. Ennek ismeretében számítsd ki a β szöget, az a oldalt, a b oldalt, K, T, r, és R!!

Nagyon köszönöm, ha valaki segít ebben.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát a két befogó `a, b`, a velük szembeni szögek rendre `alpha, beta`. A `c` oldal az átfogó, vele szemben a derékszög.

`beta = 90°-alpha = 40°`

`sin alpha = a/c => a = c sin alpha = 40 sin 50° ~~ "30,642 cm"`

`sin beta = b/c => b = c sin beta = 40 sin 40° ~~ "25,712 cm"`

`K = a+b+c ~~ 40+"30,642"+"25,712"\ =\ "96,353 cm"`

`T = (ab)/2 ~~ ("30,"642*25",712")/2 = "393,923 cm"^2`

`r = (2T)/K ~~ (2*"393,923")/"96,353" = "8,177 cm"`

`R = c/2 = 40/2 = "20 cm"`
Módosítva: 3 éve
2