Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
téglalap oldalai
AB=CD= 14cm
BC=AD= 5cm
a) a CD oldalon megjelölt E és F pontok három szakaszt határoznak meg, ezek hosszának aránya CE:EF:FD=1:4:2 teljesül. Számítsuk ki az EF szakasz hosszát!
b) hány százaléka az ABEF síkidom területe az ABCD téglalap területének? a kapott eredményt kerekítsük egész százalékra!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`CE+EF+FD=CD`
`x+4x+2x=14`
`7x=14` `//÷7`
`x=2`

`CE=2` `cm`
`EF=4*2=8` `cm`
`FD=2*2=4` `cm`

Az `ABCD` Egy téglalap, amelynek területe `a*b`
tehát:
`T=14*5=70` `cm`

Trapéz területe: `(a+c)/2*m` vagyis `(AB+EF)/2*BC`
tehát:
`T=(14+8)/2*5=55` `cm²`

`55/70*100≈79%`

Módosítva: 3 éve
1