Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
503
A 4-es és 5-ös számjegyekkel hány olyan nyolcjegyű szám készíthető amelyben a 4-esek és 5-ösök száma megegyezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát 4 db 4-es és 4 db 5-ös számjegyből hányféle szám készíthető?

44445555 számokból; ha volt már szó az ismétléses permutációról, akkor: 8 elem van és 4-4 ismétlődik

`P_8^(4,4)` = `(8!)/(4!*4!)` = `(8*7*6*5*cancel(4*3*2*1))/((cancel(4*3*2*1))*(4*3*2*1))` = `7*2*5` = 70-féle.
1